محصولات مرتبط
مشخصات کلی
این نوشیدنی قرمز طعم ترشی دارد که می تواند دهان را جمع کند. می توان با توجه به سلیقه یعنی، داغ و یا سرد مصرف کرد، به همین دلیل عسل را با این ماده مفید میکس کرده تا طعم بسیار دلنشین تری پیدا کند.
* مصرف عسل و چای ترش برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی مفید است. بهبود پروفایل لیپیدی به علت داشتن موسیــلاژ، پکتین، آنتـــوسیانین، پلیفنــلها، اسیــدهیبیسکوس واسیدسیتریک (از اثرات آنتیاکسیدانی آنتوسیانینها مهار اکسیداسیون LDL کلسترول میباشد) که مانع تصلب شرایین میشود).
* این میکس، غنی از ویتامین C میباشد که در برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد میکند و در نتیجه تقویتکننده سیستم ایمنی است.
* تأثیر ناشی از عملکرد آنتوسیانینها، پلیفنولها و اسید هیبیسکوس، کاهش فشارخون می باشد.
* به دلیل غنی بودن از آنتیاکسیدانها، با حذف رادیکالهای آزاد به حفاظت از سلولهای بدن کمک میکند.
* خواص ضدافسردگی چای ترش
چای ترش حاوی ویتامینها و مواد معدنی مانند فلاوانوئیدهاست که خاصیت ضدافسردگی دارند.
* چای ترش و کاهش وزن
ترکیب عسل با چای ترش، حاوی مادهای است که تولید آمیلاز را مهار کرده و بنابراین جذب کربوهیدراتها کمتر میشود. این محصول، یک جایگزین مناسب برای نوشیدنیهای پرشکر و آبمیوههای حاوی ترکیبات سنتتیک از جمله شیرین کنندههای مصنوعی و یا شربت ذرت با فروکتوز بالا میباشد.
* کمک به درمان فشار خون بالا
مطالعهای که در سال ۲۰۱۰ میلادی منتشر شد، نشان داد که مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون در افراد در معرض فشار خون بالا و افراد مبتلا به فشار خون بالا میشود. شرکت کنندگان در این مطالعه روزانه به مدت ۶ هفته سه وعده ۸ اونسی (۲۲۵ گرم) از چای ترش یا یک نوشیدنی دارونما استفاده کردند. کسانی که در این تحقیق چای ترش دریافت کرده بودند، در مقایسه با کسانی که دارونما مینوشیدند، کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک خود مشاهده کردند. در پی بررسیهای دیگری در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز مشخص شد که چای ترش به طور چشمگیری فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش میدهد.
*کاهش کلسترول و چربی خون
در یک تحقیق، به ۶۰ نفر مبتلا به دیابت چای ترش یا چای سیاه داده شد. پس از گذشت یک ماه، کسانی که چای ترش را خورده بودند، افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید را تجربه کردند. در یک مطالعهی دیگر در مورد مبتلایان به سندرم متابولیک مشخص شد که مصرف ۱۰۰ میلی گرم عصاره چای ترش به صورت روزانه با کاهش کلسترول کلی و افزایش کلسترول خوب همراه است.
* آنتی اکسیدان فراوان و جلوگیری از تجمع رادیکالهای آزاد
آنتی اکسیدانها مولکولهایی هستند که به مبارزه با ترکیباتی به نام رادیکالهای آزاد کمک میکنند، این رادیکالها باعث آسیب به سلولهای انسان میشوند. چای ترش سرشار از آنتی اکسیدانهای قدرتمند است و بنابراین در جلوگیری از آسیب و بیماری ناشی از فعالیت و تجمع رادیکالهای آزاد در بدن موثر می باشد. در یک مطالعه که روی موشهای صحرایی انجام شد، عصاره چای ترش تعداد آنزیمهای آنتی اکسیدانی را افزایش داده و اثرات مضر رادیکالهای آزاد را تا ۹۲ درصد کاهش میدهد.
* کمک به سلامت کبد
کبد عضوی مهم برای بدن است، از تولید پروتئین گرفته تا تجزیه چربی و تولید صفرا به عهده این عضو است. طبق مطالعات انجام شده، چای ترش میتواند سلامت کبد را ارتقاء بخشد به و کارایی آن کمک کند. در یک مطالعه که روی ۱۹ نفر فرد مبتلا به اضافه وزن انجام شد، ثابت شده که مصرف چای ترش به مدت ۱۲ هفته کبد چرب را بهبود میبخشد. این وضعیت با تجمع چربی در کبد ایجاد میشود که میتواند در نهایت منجر به نارسایی در کبد گردد.
* مبارزه با باکتریها
باکتریها میکرو ارگانیسمهای تک سلولی هستند که میتوانند باعث ایجاد انواع عفونت از برونشیت گرفته تا ذاتالریه و عفونت ادراری میشوند. علاوه بر داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی، چای ترش در برخی تحقیقات خواص ضد باکتریایی از خود نشان داده است.
* کمک به سلامت پوست و رفع جوش صورت
همانطور که گفته شد، چاس ترش خواص آنتی اکسیدانی دارد و این ماده به سلامت پوست کمک بسیاری میکند و مانع از پیری زودرس آن میشود. از دیگر خواص چای ترش برای پوست میتوان به رفع جوش صورت، لایه برداری، سفت کردن پوست و پاکسازی آن اشاره کرد.
* کمک به درمان کم خونی
چای ترش حاوی مقادیری آهن است. بنابراین مبتلایان به کم خونی ناشی از فقر آهن در کنار داروهای تجویز شده از سوی پزشک میتوانند از این چای نیز بنوشند
دیدگاه خود را بنویسید