در تابستان که گرمای  زیاد ترا سایر فصل ها است،ازآنجاییکه  خوردن غذاهای چرب و گوشت بخصوص گوشت قرمز به بدن انسان آسیب می رساند خرفه یا پرپین بدلیل دارا بودن طبیعت سرد مصرف آن پیشنهاد شده است. پرپین بر روی سیستم گوارشی و کبد و کلیه ومجاری ادرای حتی پوست ومو تاثیر بسیار مطلوبی دارد خواص گیاهی این سبزی خوردنی  التیام درد بواسیر،التیام زخم ناشی از سوختگی ،التیام جای نیش وگزش حشرات ،بهبودشرایط  غفونت ادرای،موثر در هضم غذا ،درمان اسهال،درمان پوستی اگزما،رفع جوش وآکنه پوستی،با توجه به خواص های متعدد این سبزی برای مادران بار دار مضر تشخیص داده شده ودر فرهنگ بومی توصیه شده که مادران باردا از خوردن این نوع سبزی پرهیز کنند. پرپهن  از بوته های گوناگونی دیده شده که گونه اصلاح شده آن در استان بوشهر کشت وبرداشت می شود .اخیرا در استان های شمالی گیلان ومازندران وبلوجستان هم کشت می شود این سبزی بصورت خام مصرف می شود ودر اواخر فصل پرپین شروع می کند به تخم دادن وخود این تخم  پرپین نیز ازقدرت درمانی بالایی برخوردار است.

خرفه در طب سنتی

💠 خرفه ( بقلة المبارکه)

✍خرفه، سبزی مورد علاقه حضرت زهرا سلام الله علیها ذکر شده و یکی از بهترین پیشگیری کننده های زوال عقل می باشد

شاید بهتر باشد که با شیوع آلزایمر و انواع بیماری های مرتبط با مغز و عقب ماندگی های عقل، این سبزی با برکت را به سفره غذایی مان بازگردانیم.

خرفه، سبزی خوش طعم و خوش خوراکی است که می توان از آن هم به صورت طبخ شده و هم به شکل خام مصرف نمود، سبزی با برکتی که در زمین های خشک، کم آب و پر آب، به صورت خودرو رشد می کند و انواعی از خاصیت های درمانی را در خود جای داده است.

اثر مصرف خرفه در درمان سوختگی، التیام خارش، زگیل و آفت های دهانی، هم چنین صفرابری و درمان دیابت، از جمله خواص نود و نه گانه ای است که علاوه بر ازدیاد عقل، برای خرفه ذکر می شود.

🌿 بهتر نیست به جای نگاه کردن به این گیاه با برکت به عنوان یک علف هرز خودرو، باهوش تر باشیم و به سیره نبوی مان بازگردیم و بقلة المبارکه، سبزی مورد علاقه بانوی عالمین، حضرت زهرا سلام الله علیها را، به سفره غذایی مان بازگردانیم؟