در تابستان که گرمای زیاد ترا سایر فصل ها است،ازآنجاییکه خوردن غذاهای چرب و گوشت بخصوص گوشت قرمز به بدن انسان آسیب می رساند خرفه یا پرپین بدلیل دارا بودن طبیعت سرد مصرف آن پیشنهاد شده است. پرپین بر روی سیستم گوارشی و کبد و کلیه ومجاری ادرای حتی پوست ومو تاثیر بسیار مطلوبی دارد خواص گیاهی این سبزی خوردنی التیام درد بواسیر،التیام زخم ناشی از سوختگی ،التیام جای نیش وگزش حشرات ،بهبودشرایط غفونت ادرای،موثر در هضم غذا ،درمان اسهال،درمان پوستی اگزما،رفع جوش وآکنه پوستی،با توجه به خواص های متعدد این سبزی برای مادران بار دار مضر تشخیص داده شده ودر فرهنگ بومی توصیه شده که مادران باردا از خوردن این نوع سبزی پرهیز کنند. پرپهن از بوته های گوناگونی دیده شده که گونه اصلاح شده آن در استان بوشهر کشت وبرداشت می شود .اخیرا در استان های شمالی گیلان ومازندران وبلوجستان هم کشت می شود این سبزی بصورت خام مصرف می شود ودر اواخر فصل پرپین شروع می کند به تخم دادن وخود این تخم پرپین نیز ازقدرت درمانی بالایی برخوردار است
دیدگاه خود را بنویسید