گیاه مَنگَک بوشهر از خانواده کاکل می باشد که نسبت به کاکل دیررس تر است . کاکل با بارشهای بهاری زمستانی تا اوایل بهار رشد میکند و طعم خوشمزه ونسبتا شور دارد ولی مَنگَک در اواسط بهار به رشد میرسد از طعم شوری بیشتری نسبت به کاکل برخوردار است. وبه نسبت برگ مَنگَک از برگهای کاکل پهن تر ،گوشتی تر ،آبدارتراست. ازدیرباز خوردن مَنگَک با ماست در استان بوشهر خاطرات زیادی مردم دارند .واین غذای گیاهی بوشهری بین مردم بسیار لذیذ ودل چسپ است .مَنگَک درلغت با نام علمی «بینرتیای سیکلوپترا»، گیاهی شورپسند است .این بوته گیاهی مردم بوشهر از آن به عنوان سبزی خوراکی استفاده میکنند.با تحقیقات علمی که توسط متخصص علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر صورت گرفته گفت: گیاهان منگک وکاکُل به عنوان یک نوع سبزی در سبد غذایی خانوادههای بوشهری قرار داشته و مورد توجه مردم این منطقه است اما باید توجه داشت که در مصرف آن احتیاط شود.و علت احتیاط در مصرف را سبک بی تحرکی زندگی مطرح شده است .
متخصص علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف بهاندازه گیاهان منگک و کاکُل برای افرادی که فعالیت بدنی به همراه تعریق زیاد دارند و املاح از بدن آنها دفع میشود ممنوعیتی ندارد.
همچنیین نقل شده ید در مناطق نزدیک به ساحل، در صدفها، ماهیها، میگوها و سبزیها موجود است افزود: مصرف منگک و کاکُل بههیچعنوان منبع غنی از ید نبوده و افراد باید برای تأمین آن مصرف ماهی و میگو را بهصورت دو بار در هفته در برنامه غذایی خود قرار دهند.
منگک سرشار از سدیم و پتاسیم بوده که سدیم موجود در این گیاهان باعث شورمزه بودن آنان شدهاست.همین شور مزه بودن آن با ماست ،کشک مزه عالی دارد که با خاطرات شیرینی همراه است با توجه به جایگاه غذایی این گیاه خوش طعم منگک در سفره غذایی مردم استان بوشهر وگسترش روز بروز زندگی شهری وماشینی شدن زندگی و همراه با استرس پیشنهاد می گردد بمنظور جلوگیری از ترک لذت گیاه خدادادی همراه با مصرف ماست ومنگگ ، للک ومنگک، برنج ومنگک،منگک با تلیت ماست وپیاز ورزش فراموش نشود تا این لذت همچنان شیرین وخاطر انگیز باشد نظری دارید مارا بهرمند کنید
دیدگاههای بازدیدکنندگان
حسین
سپاسگزارم
593 روز پیش ارسال پاسخ